TriplAnya világa

Ez volt a 10 kedvenc ételem

És alternatívái ahogyan most ehetem őket… Mivel az IGT (azaz csökkent glükóztolerancia, ami sajnos már a cukorbetegség előszobája) miatt már nem ehetek azt amit akarok, akkor amikor akarok, szinte minden kedvencemre találtam már egészségesebb megoldást. Meglepő, hogy tényleg kb mindent tudok helyettesíteni és legtöbbször még ízre is finomak.  BloggerKépző kihívásának eleget téve (bár így én… Tovább »

m&m’s keksz sütivásárra

Iskolai sütivásár volt Egyeske sulijában a sportnap alatt.  Még nem is tudtam, hogy mi is lesz amikor azzal jött haza, hogy anya neked sütnöd kell, mert mondtam, hogy nagyon finomakat szoktál. Simogatta az egomat rendesen, főleg mert inkább anyukám jeleskedik a sütésben. Mindig azzal hitegetett minket, hogy majd ha nyugdíjas lesz akkor minden nap sütni… Tovább »

Sütőtökös rétes

Sütőtökös rétes készült a Márton-napi liba ebéd mellé. Nálunk szokás, hogy ilyenkor libából készült ételeket eszünk, mert állítólag “aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Szóval anyukám isteni zöldséges libaragulevest főzött, sült libával, köretekkel. Idén gondoltam végre én is hozzájárulok az ebédhez és desszertnek sütöttem sütőtökös rétest. Azt kell, hogy mondjam nagyon finomra… Tovább »

Zöldbabos rizses hús

Zoldbabos rizses hus Klasszikus recept kicsit másként. Nagyon szeretek egytálételeket készíteni. Egyrészt nem kell folyamatosan a konyhában állnom, másrészt a gyerekek szeretik. Főleg a húsos ételeket. Igyekszem mindig kicsit változtatni rajta ami hol sikeres, hol nem. Ez egy nagyon alap recept, kezdőknek is merem ajánlani. Rizs helyett lehet bulgurt is használni, zöldbab helyett pedig akár sima babot, zöldborsót…. Tovább »

Legegyszerűbb fehér kenyér

Már nagyon régóta terveztem kenyeret sütni. Elég rossz tapasztalatom van a géppel sütött kenyerek miatt ezért mindenképpen olyant kerestem amit sütőben meg lehet sütni. Ez a kenyér elég gyorsan készen van és nagyon könnyű elkészíteni, szóval nem vesz el egy csomó időt a családtól, illetve kezdőknek is meleg szívvel ajánlom. Az én főzési szlogenem ugyanis… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!