TriplAnya világa

Zöldbabos rizses hús

Klasszikus recept kicsit másként. Nagyon szeretek egytálételeket készíteni. Egyrészt nem kell folyamatosan a konyhában állnom, másrészt a gyerekek szeretik. Főleg a húsos ételeket. Igyekszem mindig kicsit változtatni rajta ami hol sikeres, hol nem. Ez egy nagyon alap recept, kezdőknek is merem ajánlani. Rizs helyett lehet bulgurt is használni, zöldbab helyett pedig akár sima babot, zöldborsót.

Zoldbabos rizses hus

Könnyen elkészíthető, akár előző este is össze lehet dobni, hogy másnap ne kelljen foglalkozni vele.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 1 közepes fej hagyma
  • zöldbab (én fagyasztottat használtam, nem mértem csak öntöttem bele)
  • 40 dkg rizs
  • bors
  • őrölt kömény

Elkészítés:

Üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát olajon, hozzáadom a kockára vágott húst együtt pirítom tovább, amíg í hús ki nem fehéreik. Ekkor lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a paprikát és visszateszem. Kell lenni alatta víznek, ami a húsból kisült. Bele teszem a zöldbabot. Amikor visszaforr a lé sót, borsot és őrölt köményt adok hozzá.

Zsírjára pirítom a húst, azaz addig főzöm, amíg majdnem teljesen elpárolog a leve. Közben elkészítem a rizst, hogy már csak össze kelljen a végén keverni (A legegyszerűbben: 2 csésze rizst olajon pirítok, felöntöm 3 csésze vízzel. Amikor a víz forr megsózom, hagyom pár percig forrni, lefedem és lekapcsolom a tűzhelyet – természetesen ez villany – és hagyom rajta még kb 20 percig lefedve. Nagyon jól megpuhul, nem fog ragadni és energiát is spórolunk közben.)

Amikor a hús már megpuhult akkor hozzákeverem a rizst. Lefedem és hagyom 10-15 percig pihenni, közben tökéletesen összeérnek az ízek.

Ha hasznosnak tartod a bejegyzést kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket találhatsz Triplanya Világa facebook oldalamon, amik szerintem érdekesek lehetnek. Illetve kövesd instagramon főállású anyaságom mindennapjait #triplanya

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!