Éppen életmód váltásban vagyunk Apával és ma a zabpehelylisztet próbáltam ki, a mindmegette.hu-n találtam hozzá receptet, kicsit átalakítottam és növeltem a mennyiséget.
Most ugye a nagyok az oviban esznek, de én általában két napra főzök, ha meg itthon vannak akkor azért kell nagyobb adag. Bele se merek gondolni mi lesz majd ha tinik lesznek 😀
Hozzávalók:
- 450 g túró
- 4 ek zabpehelyliszt
- 4 db tojás
- 2 ek kefir
- 4 db virsli
- 2 kk sütőpor
- 1,5 kk só
- 1 kk bors
- Fél lilahagyma
- 1 db paprika
- 5 db koktél paradicsom
Elkészítés:
Egy tálban nagyjából simára kevertem a tojásokat a túróval és a kefirrel.
Hozzáadtam a lisztet, sütőport, fűszereket és 3 db karikára vágott virslit.
Negyed órát pihent a massza, közben összevágtam a paradicsomot, paprikát lilahagymát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és rápakoltam a feltéteket.
180°-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sült.
Ha elkészíted kíváncsi vagyok a véleményedre.
Ha hasznosnak tartod a bejegyzést kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket találhatsz Triplanya Világa facebook oldalamon, amik szerintem érdekesek lehetnek. Illetve kövesd instagramon főállású anyaságom mindennapjait #triplanya
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: