TriplAnya világa

Zabpehelylisztes túrós lepény

Éppen életmód váltásban vagyunk Apával és ma a zabpehelylisztet próbáltam ki, a mindmegette.hu-n találtam hozzá receptet, kicsit átalakítottam és növeltem a mennyiséget. 

Most ugye a nagyok az oviban esznek, de én általában két napra főzök, ha meg itthon vannak akkor azért kell nagyobb adag. Bele se merek gondolni mi lesz majd ha tinik lesznek 😀

Hozzávalók:

  • 450 g túró
  • 4 ek zabpehelyliszt
  • 4 db tojás
  • 2 ek kefir
  • 4 db virsli
  • 2 kk sütőpor 
  • 1,5 kk só
  • 1 kk bors
  • Fél lilahagyma
  • 1 db paprika 
  • 5 db koktél paradicsom 

Elkészítés:

Egy tálban nagyjából simára kevertem a tojásokat a túróval és a kefirrel.

Hozzáadtam a lisztet, sütőport, fűszereket és 3 db karikára vágott virslit. 

Negyed órát pihent a massza, közben összevágtam a paradicsomot, paprikát lilahagymát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és rápakoltam a feltéteket. 

180°-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sült.

Ha elkészíted kíváncsi vagyok a véleményedre. 

Ha hasznosnak tartod a bejegyzést kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket találhatsz Triplanya Világa facebook oldalamon, amik szerintem érdekesek lehetnek. Illetve kövesd instagramon főállású anyaságom mindennapjait #triplanya

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!