Bár a képen karácsonyi “ruhában” van ez a süti alap, de hihetetlenül egyszerű húsvétost csinálni belőle. Csupán más szalvétát, vagy anyagdarabot kell a tetejére kötni, illetve mellékeljünk egy ajándékkártyát (készítettem egy letölthetőt, itt találjátok), az elkészítési tudnivalókkal, ami szintén lehet húsvétos.
forrás |
– 210 g liszt
– 1-1 tk sütőpor és szódabikarbona
– 1/4 tk só
– 100 g lágy (apró) zabpehely
– 120 g csoki csepp
– 100 g nádcukor
– 100 g dió
– 100g hámozott durvára szelt mandula
– 1,5 csomag m&ms csoki drazsé
Alulra kerül a liszt+só+szódabikarbóna keveréke, ezt ütögetéssel jól tömködjük bele. Ezután már bármilyen sorrendben bele önthetjük a hozzávalókat.
Instrukciók az elkészítéshez:
Szükség van még 1 db tojásra és 60 g olvasztott vajra
Keverjük össze a száraz és nedves hozzávalókat először külön-külön, majd mindent keverjünk össze. Diónyi adagokat kanalazzunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lapítsuk szét őket (pl egy egyenes talpú pohárral). 180°-os sütőben 10 perc alatt kész
Forrás: Rita konyhája
Inspirációk a díszítéshez:
forrás |
forrás |
forrás |
Ha további inspiráló ötleteket is szeretnél, akkor lájkod a facebook oldalam, vagy iratkozz fel rendszeres olvasónak (mobilról csak teljes nézeten érhető el)
Ha hasznosnak tartod a bejegyzést kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket találhatsz Triplanya Világa facebook oldalamon, amik szerintem érdekesek lehetnek. Illetve kövesd instagramon főállású anyaságom mindennapjait #triplanya