Anyósomék a sorosak idén a szilveszteri buli tartásában. Eszébe jutott, hogy még 5 éve találtam neki egy bólé receptet ami nagyon jól sikerült. Na és ez most újra kéne neki…hát köszi 😀 Így neki álltam keresgélni új recepteket. Rengeteg van, így egy alkoholmentest és egy alkoholost osztok meg veletek.
Házigazdaként, vagy vendégként is elkészíthető. Illetve én imádom ezt a befőttes üveges megoldást, akár ki is lehet adagolni a tetőt kifurni és mehet bele a szívószál.
forrás |
Gyerekeknek, kismamáknak alkoholmentes bólé
Hozzávalók:
2 liter Traubisoda
tetszés szerint déligyümölcs (narancs, mandarin, grapefruit, banán és/vagy citrom)
tetszés szerint sima gyümölcs (alma, körte, barack és/vagy cseresznye/meggybefőtt)
1 üveg befőttlé
5 dkg mazsola
rumaroma
Elékszítés:
A mazsolát átmossuk, majd vízbe tesszük, amibe előzőleg rumaromát kevertünk. Ebben áztatjuk 20 percig. Egy 5 literes edénybe vagy tálba beleöntjük a Traubisodát és a befőtt levét. A gyümölcsöket meghámozzuk, felvágjuk szeletekre, szétszedjük gerezdekre stb., a befőtt tartalmát is a finomsághoz adjuk. Legutoljára a mazsola marad, ezt is hozzákeverjük. Ha kész, betesszük a hűtőbe, lefedve, fél vagy egy napig érleljük.
A narancsot és a citromot feldaraboljuk, a borban feloldjuk a cukrot vagy mézet, hozzáadjuk a narancslikőrt (vagy konyakot), és ráöntjük a gyümölcsökre. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt hozzáöntjük a pezsgőt, és jégkockát teszünk a poharakba. A narancsból facsarhatunk hozzá egy kis levet is.
Ha további inspiráló ötleteket is szeretnél, akkor lájkod a facebook oldalam, vagy iratkozz fel rendszeres olvasónak (mobilról csak teljes nézeten érhető el)
Ha hasznosnak tartod a bejegyzést kérlek oszd meg másokkal is. További bejegyzéseket találhatsz Triplanya Világa facebook oldalamon, amik szerintem érdekesek lehetnek. Illetve kövesd instagramon főállású anyaságom mindennapjait #triplanya
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: